Workshop Beloved

Posted by on jul 24, 2015 in Blog | No Comments

Eind juni had ik een superleuke workshop “Beloved” gevolgd bij Heleen Klop in Utrecht. Ja, als fotograaf moet je ook af en toe een workshop doen bij een andere fotograaf. Dat is een investering om me weer  verder te ontwikkelen. Het woord ‘Beloved’ klinkt nogal vaag en zweverig, maar dat valt allemaal wel mee.

Veel van mijn klanten zijn gezinnen met jonge kinderen.  Maar tieners, die heb ik ook af en toe voor mijn lens, en ja als je hormonen als tiener alle kanten op vliegen dan vind je eigenlijk alles stom. En aangezien ik straks wat pubers voor mijn kamera krijg wil ik goed voorbereid zijn.  Dus ik ging googelen en kwam het woord Beloved tegen. Vrijwel heel snel kwam ik op de website van Heleen terecht.

De workshop was heel leuk, Heleen Klop is een vrolijke enthousiaste mentor, ze vertelt met passie over de beloved techniek.  Haar man die had een heerlijk gezonde lunch voor ons gemaakt en na de middag liet ze ons in de praktijk zien hoe je de techniek toepast tijdens het fotograferen. Ze had een superleuk (verliefd) stel geregeld. Door vragen te stellen tijdens het fotograferen krijg je mensen op een natuurlijke manier spontaan op de foto. Nu hadden we een love fotoshoot gedaan tijdens de workshop maar de vragen worden natuurlijk anders als je een jong gezin met 2 peuters voor je hebt. Of een aantal jongens van 16 jaar.

Eigenlijk is er niets zweverig aan de Beloved techniek. Het is puur en nuchter en als ik goed nadenk dan ligt deze manier van fotograferen niet heel erg ver van mijn manier van mensen benaderen. Ik stel altijd al heel veel vragen tijdens het fotograferen. Maar door de vragen op een andere manier te stellen krijg je weer andere reacties. Ik heb heel veel geleerd deze dag, laat die tieners maar komen nu..

Ben je ook fotograaf en wil je meer weten? Kijk dan even op de website van Heleen.

belovedblog

Leave a Reply