Workshop Agate Serge

Posted by on sep 20, 2016 in Blog, editorial, fashion, Mode | One Comment

Een tijdje terug was ik op zoek naar een goede portretfotograaf want ik had zelf een paar nieuwe foto’s nodig. Zo sta ik bij een castingbureau ingeschreven waar ik zo af en toe een opdracht voor heb. Ik kwam op een blog van een modellenbureau en zag foto’s van de Poolse fotografe  Agata Serge Wow! Ik vond het zo mooi wat ze maakte, haar foto’s hebben wel een beetje een fashion gevoel. En het zijn voornamelijk fotomodellen met sproetjes. De nadruk ligt vooral op de sproeten en ogen. Het lukt mij meestal niet zo goed om die sproeten goed naar buiten te laten komen als ik foto’s maak van iemand met sproeten. Dus ik vind het echt gaaf wat ze maakt.  Na even wat doorklikken kwam ik op haar facebooksite en zag bij toeval dat ze een workshop gaf. Ik heb haar gelijk een pb gestuurd en geboekt voor de workshop. YAY!

Ja, als fotograaf kan je niet stilstaan, je moet je blijven ontwikkelen en zorgen dat je niet op de automatische piloot gaat werken. Vorige week was het zover, de workshop vond plaats in Laren op de heide. Agata vertelde over haar workflow en hoe bepaalde foto’s in haar portfolio tot stand zijn gekomen. Na een heleboel tips mochten we zelf aan de slag. Ze had 2 prachtige modellen geregeld met heel veel donkere sproetjes. Het leuke van de workshop was dat we zelf een paar uur mochten fotograferen in groepjes, er was genoeg tijd voor iedereen om aan de beurt te komen. Nu ben ik niet zo haantje de voorste, ik wacht rustig af op mijn beurt want ja ik observeer liever. Maar het was een leuke groep fotografen waar ik me zeker op me gemak voelde.

Na de shoot gingen we weer naar binnen om het photoshop gedeelte te bespreken. Eindelijk het geheim achter de sproeten. Nu werk ik al een tijdje met Lightroom en niet met Photoshop dus het was wel weer even wennen. Natuurlijk wil je niet helemaal dezelfde stijl en zo heeft elke deelnemer weer andere foto’s. Het was een inspirerende dag, en ik vind het altijd heel erg leuk om andere fotografen te ontmoeten. Ik was wel bekaf, het was zo 32 graden op de heide en er was weinig schaduw..pfff! Maar het was het allemaal waard.

Hier een paar van mijn foto’s geschoten met de 85mm 1.2 (wow die lens ga ik toch wat vaker gebruiken voor portretten want voor familieshoots is hij een beetje waardeloos).

 

workshopblog1 workshopblog2 workshopblog3 workshopblog4 workshopblog5 workshopblog6

1 Comment

  1. hans
    20 september 2016

    heel mooi

    Reply

Leave a Reply