Vakantie Portugal

Posted by on sep 18, 2016 in Blog, Familie | One Comment

Wat hebben we toch een heerlijke nazomer deze dagen. Na een hele drukke zomer vol leuke familie fotoshoots heb ik eindelijk tijd om mijn vakantiefoto’s te editen.

We zijn naar Lissabon geweest. We hadden een appartement gehuurd via airbnb. Dat was voor ons de eerste keer dat we in iemands huis zaten. Best spannend maar het was een heel mooi appartement met zwembad en omdat iedereen gewoon moest werken in het complex hadden we het zwembad voor ons alleen. Hoe heerlijk is dat en dan met gemiddeld 35 graden was het heerlijk warm.  Elke ochtend begon met een frisse duik!

Ik heb enorm getwijfeld of ik nou wel of niet mijn camera zou meenemen. Wel dus! maar ik heb alleen een (plastic fantastic) canon 50mm 1.8 meegenomen en mijn lensbaby composer (wegen allebei niets). Ik heb de lensbaby iets vaker op mijn camera gehad omdat het handmatig scherpstellen is (voor mijn familieshoots stel ik automatisch scherp) en je kan het diafragma zelf kiezen. Diafragma 4.0 of 5.6 was voor mij favoriet, lager is niet te doen omdat je dan niets scherp hebt. Wil je meer weten over de lensbaby lenzen? Ik heb al eerder een blog over de lensbaby geschreven hier.

Ik wil vaker wat foto’s gaan schieten waar ik geen perfecte foto’s maak. Dus bewogen, weinig licht, onscherp en dit laatste gebeurt vooral met een lensbaby, eigenlijk is het beste lastig om een scherpe foto te maken maar het gaat al een stuk beter. Het is moeilijk scherpstellen met bewegende onderwerpen zoals kinderen maar eigenlijk hoef je je foto’s amper te editen omdat ze al een speciaal uiterlijk hebben door de geringe scherpte van de lens. Het lijkt me wel leuk om een portretsessie met een fotomodelletje te doen die goed stil kan staan of zitten? Iemand interesse? Mail me dan even..

De plastic fantastic lens is ook heel mooi, kost weinig en weegt niets en ideaal op vakantie of als je een dagje weg gaat en toch wilt fotograferen.

Hier wat van mijn favorieten van onze vakantie!

portugalblog1 portugalblog2 portugalblog3 portugalblog4 portugalblog5 portugalblog6 portugalblog7 portugalblog8 portugalblog9 portugalblog10 portugalblog11 portugalblog12 portugalblog13 portugalblog14 portugalblog15 portugalblog16 portugalblog17 portugalblog18 portugalblog20

 

 

1 Comment

 1. Alewien
  19 september 2016

  Wat een prachtige foto’s.
  Het bijna tandeloze bekkie van Abel voor altijd vereeuwigd.
  Komt zo nooit meer terug .
  Ik ben gek op de kleur blauw.
  In alle tinten.
  Portugees blauw is bijzonder weergegeven door jou.
  Een deur, de zee, het shirt van Abel, een balkon, prachtig.
  Ik heb met veel plezier gekeken en bewonderd.
  Alewien

  Reply

Leave a Reply