Hallo, welkom op mijn site. Mijn naam is Leontine de Hollander en ik ben als fotograaf gespecialiseerd in kinderfotografie en familiefotografie. Ik woon samen met mijn zoontje en kat in Alphen aan den Rijn. Ik geloof in aardig zijn voor elkaar. Ik ben verslaafd aan kringloopwinkels en het verzamelen van lelijke letterbak beeldjes. De supermarkt is mijn favo winkel, vooral een supermarkt in het buitenland, en bio supermarkten, ik kan uren in zo’n winkel vertoeven.

Ik ben mijn hele leven al gek op foto’s bekijken en verzamelde als kind alle mooie foto’s uit glossy tijdschriften. In 2001 heb ik een analoge spiegelreflex gekocht en ben begonnen met zelfportretten, stillevens, vriendinnen fotograferen, de natuur en eigenlijk van alles, zo heb ik alle takken van de fotografie uitgeprobeerd.

In 2008 heb ik de stap gemaakt om de fotoacademie in Amsterdam te volgen. Tijdens mijn studie op de fotoacademie beviel ik van mijn lieve zoon Abel. Tijdens deze periode kwam ik erachter dat ik het meest gelukkig werd van het fotograferen van kinderen en gezinnen.

Het liefst leg ik vast wat er spontaan gebeurt, dus geen perfecte plaatjes maar de eenvoud van het leven. Ik hou van pasgeboren baby’s, de liefde tussen ouder en kind, knuffels en spontane momenten. Het liefst ga ik een dag op stap met een gezin en documenteer ik wat er gebeurt. De gewone alledaagse dingen in het leven, zijn later grote dingen. Weet je nog hoe je kind met haar knuffel rondliep? Hoe je zoon overal kleine autootjes mee naartoe nam? Dat je dochter niet tegen kietelen kan? Hoe leuk is het om samen met je kinderen koekjes te bakken? Een tekening maken met je kind? Bloemen plukken in het park? Ja dat wil ik vastleggen van jullie! De dagelijkse dingen, gewoon zoals jullie zijn. Kinderen zullen niet altijd vrolijk zijn, ook dat wil ik vastleggen. Een foto reportage waarin jij jezelf en je gezin herkent.

Ben je op zoek naar een fotograaf die ongedwongen en eerlijke foto’s van jullie maakt? Dan lijkt het me superleuk jullie snel te ontmoeten 😉

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten.

XOXO
Leontine de Hollander Fotografie

De bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Liesbeth Parlevliet van Raw family fotografie. Ze heeft bij ons thuis een ‘Day in the life’ sessie gemaakt. Wil je meer weten? Klik dan even op de link van haar naam om te kijken wat voor geweldige foto’s ze maakt.