OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een afspraak plannen.

De eerste stap naar een mooie fotoshoot is het maken van een afspraak. We plannen een datum en een tijdstip. Bij het tijdstip moet je denken aan wat de beste tijd van de dag is voor kleine kinderen. Heeft hij kind nog een middagslaapje? Dan is het handig de fotoshoot te boeken in de ochtend. Uit ervaring weet ik dat kinderen in de ochtend wat lekkerder in hun vel zitten. Maar, elke kind is anders. Je moet rekening houden dat de fotoshoot ongeveer 1,5 tot 2 uur in beslag zal nemen.

De locatie

De locatie van voor een fotoshoot is niet onbelangrijk. Ik maak gebruik van natuurlijk licht (daglicht). Een goede locatie kan heel simpel zijn, het hoeft niet iets bijzonders te zijn, het gaat tenslotte om jullie als gezin. Bij newborn fotografie fotografeer ik jullie binnen in huis, meestal de ouderlijke slaapkamer en gezellig op de bank. Ook maak ik overal snapshots in huis van de rest van het gezin. Denk aan broertjes of zusjes met de newborn op schoot op de bank. Bij een familiesessie kan ik bijv in huis beginnen en dan lopen we bijv naar een favoriete plek van de kinderen in de buurt. Maar het kan ook een plek zijn waar jullie vaak samen naartoe gaan. Denk aan het park, het bos, het strand of zelfs in de stad.

Samen bespreek ik met jullie wat de beste locatie is voor de fotosessie. Vaak is het voor de wat drukkere kinderen fijn als ze lekker kunnen rondrennen in het park of gewoon een speeltuintje om de hoek. Misschien hebben jullie al een leuke locatie op het oog? Ik denk graag mee naar het zoeken voor de juiste locatie.

Portretshoot/ portfolioshoot

Tijdens een portfolioshoot neem ik 2 uur de tijd om foto’s van je te maken. Het kan een combinatie zijn van binnen en buiten. Meestal hebben de modellen of mensen die ik fotografeer zelf wensen. Maar ik kan ook leuke ideetjes bedenken voor een leuke portfolioshoot. Soms regel ik zelf de kleding en vul het aan met jouw kleding.

Newborn fotosessie

Een net geboren baby is een bijzondere verandering in je leven. De tijd dat je kindje heel rustig is na de geboorte duurt maar heel kort. Daarom is het belangrijk om een newborn sessie te boeken binnen de eerste 2 weken na de geboorte. Dit is de periode dat je kindje zich het makkelijkst laat fotograferen, na 2 weken kan het gebeuren dat je kindje onrustig wordt door bijvoorbeeld buikkrampjes.

Voor een newbornsessie kom ik bij jullie thuis. Ik neem hier voldoende tijd voor en het is belangrijk dat er genoeg tijd is voor een voeding. Reken erop dat het tussen de 2 tot 3 uur kan duren.

Familie fotoshoot

Hoe leuk is het om samen op de foto te gaan? Ik maak gedurende 1 tot 2 uur foto’s van de familie op locatie. De kinderen staan centraal tijdens een familie fotoshoot. Ik maak een groepsfoto en maak ook foto’s van bijv. alleen de kinderen, de ouders samen. Elk gewenste combinatie is mogelijk. Het is meestal een gezellige chaos tijdens een familieshoot, niets moet, alles mag. Have fun!!!

Zwangerschaps fotosessie

Een zwangerschap is voor de vrouw een belangrijk moment in haar leven. De beste tijd voor zwangerschaps fotografie is meestal tussen de 30 en 35 weken. Later kan ook nog, maar denk erom dat je na de 36e week meer vocht gaat vasthouden. Een zwangerschaps sessie kan bij jou thuis, buiten op locatie, of een combinatie hiervan. Een zwangerschaps fotoshoot duurt ongeveer 1 tot 2 uur.

Na de fotoshoot

Een paar dagen na de fotoshoot laat ik 1 of 2 fotootjes zien in een preview, dat kan zijn op instagram (mits toestemming van jullie) of via mail. Na ongeveer 2-3 weken laat ik de foto’s te zien in een online gallery met persoonlijk wachtwoord. Je krijgt tussen de 35 en 75 beste (bewerkte) foto’s te zien, soms meer. Hier kan je kiezen welke foto’s je graag wilt hebben. De gekozen foto’s krijgt je (na betaling van factuur) in hoge resolutie via wetransfer naar je toe gestuurd.  Je bent dan vrij om de foto’s zoveel en zo vaak mogelijk af te laten drukken waar u maar wilt. De foto’s zijn bewerkt met photoshop om er mijn style aan te geven.

Gebruik beelden

Na de fotoshoot vraag ik soms toestemming voor gebruik van jullie foto’s op mijn website als het een toevoeging tot mijn portfolio is. Ik vraag hier expliciet om in email en ook om welke foto’s. Ik zal nooit gebruik maken van familienamen of persoonlijke informatie. Als jullie dat niet willen i.v.m. privacy is dat natuurlijk geen probleem.