OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een afspraak plannen.

De eerste stap naar een mooie fotoshoot is het maken van een afspraak. We plannen een datum en een tijdstip. Bij het tijdstip moet u denken aan wat de beste tijd van de dag is voor uw kind. Heeft uw kind nog een middagslaapje? Dan is het handig de fotoshoot te boeken in de ochtend. Uit ervaring weet ik dat kinderen in de ochtend wat lekkerder in hun vel zitten. Maar, elke kind is anders. U moet rekening houden dat de fotoshoot ongeveer 1,5 tot 2 uur in beslag zal nemen.

Belangrijk om te weten!

Bij het boeken van een fotoshoot behoud ik het recht om de foto’s te gebruiken om mijn portfolio op mijn website up-to-date te houden tenzij vooraf anders is overeengekomen natuurlijk.

De locatie

De locatie van voor een fotoshoot is niet onbelangrijk. Ik maak gebruik van natuurlijk licht (daglicht). Een goede locatie kan heel simpel zijn, het hoeft niet iets bijzonders te zijn, het gaat tenslotte om jullie als gezin. Bij newborn fotografie fotografeer ik jullie binnen in huis, meestal de ouderlijke slaapkamer en gezellig op de bank. Ook maak ik overal snapshots in huis van de rest van het gezin. Denk aan broertjes of zusjes met de newborn op schoot op de bank. Bij een familiesessie kan ik bijv in huis beginnen en dan lopen we bijv naar een favoriete plek van de kinderen in de buurt. Maar het kan ook een plek zijn waar jullie vaak samen naartoe gaan. Denk aan het park, het bos, het strand of zelfs in de stad.

Samen bespreek ik met jullie wat de beste locatie is voor de fotosessie. Vaak is het voor de wat drukkere kinderen fijn als ze lekker kunnen rondrennen in het park of gewoon een speeltuintje om de hoek. Misschien hebben jullie al een leuke locatie op het oog? Ik denk graag mee naar het zoeken voor de juiste locatie.

 

Kinderfotografie

Tijdens een kinderfotoshoot maak ik gedurende 1-2 uur een reportage van uw kind. Het kan een combinatie zijn van binnen en buiten. Ik neem de tijd om uw kind te laten wennen aan de mij met mijn camera. Er is genoeg tijd voor een kledingwissel.

Newborn fotosessie

Een net geboren baby is een bijzondere verandering in je leven. De tijd dat je kindje heel rustig is na de geboorte duurt maar heel kort. Daarom is het belangrijk om een newborn sessie te boeken binnen de eerste 2 weken na de geboorte. Dit is de periode dat je kindje zich het makkelijkst laat fotograferen, na 2 weken kan het gebeuren dat je kindje onrustig wordt door bijvoorbeeld buikkrampjes.

Voor een newbornsessie kom ik bij jullie thuis. Ik neem hier voldoende tijd voor en het is belangrijk dat er genoeg tijd is voor een voeding. Reken erop dat het tussen de 2 tot 3 uur kan duren.

Familie fotoshoot

Hoe leuk is het om samen op de foto te gaan? Ik maak gedurende 1 tot 2 uur foto’s van de familie op locatie. De kinderen staan centraal tijdens een familie fotoshoot. Ik maak een groepsfoto en maak ook foto’s van bijv. alleen de kinderen, de ouders samen. Elk gewenste combinatie is mogelijk. Het is meestal een gezellige chaos tijdens een familieshoot, niets moet, alles mag. Have fun!!!

Zwangerschaps fotosessie

Een zwangerschap is voor de vrouw een belangrijk moment in haar leven. De beste tijd voor zwangerschaps fotografie is meestal tussen de 30 en 35 weken. Later kan ook nog, maar denk erom dat je na de 36e week meer vocht gaat vasthouden. Een zwangerschaps sessie kan bij jou thuis, buiten op locatie, of een combinatie hiervan. Een zwangerschaps fotoshoot duurt ongeveer 1 tot 2 uur.

Na de fotoshoot

Een paar dagen na de fotoshoot laat ik 1 of 2 fotootjes zien in een preview, dat kan zijn op facebook als u dat heeft maar kan ook via email. Na ongeveer 2 weken laat ik de foto’s te zien in een online gallery met persoonlijk wachtwoord. U krijgt tussen de 20 en 45 beste (bewerkte) foto’s te zien, vaak meer. Hier kunt u kiezen welke foto’s u wilt hebben. De gekozen foto’s krijgt u (na betaling van factuur) in hoge resolutie op een usb-stick thuis gestuurd. Na betaling krijgt u ook alvast de foto’s via wetransfer per email zodat u niet op de usb-stick hoeft te wachten. U bent dan vrij om de foto’s zoveel en zo vaak mogelijk af te laten drukken waar u maar wilt. De foto’s zijn bewerkt met photoshop om er mijn style aan te geven.

Bloggen

Na de fotoshoot maak ik graag een leuke blog over de fotoshoot met wat favoriete foto’s van de sessie. Dit doe ik zodat nieuwe klanten kunnen zien wat ze kunnen verwachten van een fotoshoot. Dit staat ook beschreven in mijn Algemene voorwaarden.