Veel gestelde vragen over een fotosessie

Ik vraag me af of het zin heeft om vragen te verzinnen maar doe het toch 😉 Misschien staat jouw vraag er wel tussen. Staat jouw specifieke vraag er niet tussen? Stuur me dan een mailtje via Contact

Help, mijn kind wil niet op de foto, wat nu?

Geen probleem, dit komt vaak voor, vooral bij peuters. Ik zorg er altijd voor dat ik voldoende tijd inplan om het kind te laten wennen aan mij en mijn camera. En vaak trekt het bij gedurende de shoot. Boze gezichtjes zijn trouwens erg fotogeniek.

Wat als het slecht weer is tijdens de dag van onze fotoshoot?

Op het weer hebben we nou eenmaal geen invloed. Als het alleen maar bewolkt is en wel droog, kunnen we gewoon fotograferen. De grijze lucht zorgt juist voor een mooi diffuus licht. Maar als het echt regent kunnen we samen kijken of er een alternatief is. Is deze er niet? Dan prikken we gewoon een nieuwe datum.

Wat als mijn kind ziek is tijdens de dag van de fotosessie?

Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Niets aan te doen dus plannen we een nieuwe datum voor de fotoshoot.

We komen niet uit de buurt, wat nu?

Natuurlijk ben ik bereid om te reizen, als het moet reis ik het hele land door. Wel tegen reiskostenvergoeding uiteraard.

Heb je ook een fotostudio?

Nee, ik heb bewust gekozen om te fotograferen op locatie. Uit ervaring vind ik dat er in de studio vaak een gedwongen sfeer heerst. In de studio ben je vaak bezig met flitsers en ik gebruik ze ook maar ik ben meer een fan van natuurlijk licht. In de studio ben je beperkt qua mogelijkheden. Buiten en op locatie zijn de mogelijkheden grenzeloos.

Maak je ook foto’s van grote groepen mensen?

Nee, ik vind het heel knap als een fotograaf dit kan. Ik maak er helaas een chaos van dus laat ik groepen van meer dan 10 personen aan mijn leuke collega fotografes over.

Wat is de beste leeftijd voor mijn kind om een fotoshoot te plannen?

Er is geen beste leeftijd, elke leeftijd heeft zijn charmes.

Worden mijn foto’s bewerkt?

Ja, ik maak gebruik van photoshop LR en Ps cc om de foto’s te bewerken in mijn stijl. Het gaat hier om kleurcorrecties en contrast en huidtonen die niet overeen komen. En om kleine retouches, zoals een pukkel die plotseling opsteekt op de dag van de fotoshoot (altijd in overleg). Ik converteer de beelden ook naar zwart/wit zodat je kan kiezen tussen kleur en zwart/wit. Heb je bepaalde wensen wat betreft de bewerking? Vraag het me gewoon en dan kijken we naar de mogelijkheden.

Druk je zelf de foto’s af?

Ik laat foto’s en boekjes afdrukken bij professionele printers. Deze zijn niet goedkoop. Maar als jullie zelf willen afdrukken kan ik altijd advies geven voor goede printers die ook leuke prijzen hebben.

Hoe en wanneer moeten we betalen?

Een aanbetaling van de sessie dient voorafgaand aan de shoot voldaan te worden via internetbankieren, alleen dan staat onze afspraak vast. Nabestellingen dienen achteraf betaald te worden.

Berekenen ik reiskosten?

Ja, voor een fotosessie buiten Leiden en Leiderdorp bereken ik 0,40 cent per km. Ook eventuele parkeerkosten zal ik doorberekenen.

Gebruik je onze mooie foto’s ook voor je website?

Ja, het kan zijn dat jullie foto’s net vernieuwend zijn voor mijn website. Maar ik vraag hier altijd achteraf toestemming voor. Dus willen jullie dit niet dan is dit geen probleem.