Kleding advies

Je hebt een fotosessie geboekt en nu komt de vraag, “Wat moet ik aan tijdens een fotosessie?” Wat je aantrekt tijdens een fotoshoot is best belangrijk. Kleding kan sfeer aan een fotoshoot geven. Maar toch is smaak heel persoonlijk.

Tijdens een familie fotoshoot

Als je samen met je kind of gezin op de foto wilt, probeer dan de kleding zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Daarmee bedoel ik niet dat iedereen in een spijkerbroek met wit overhemd op de foto moet, dat is nogal saai en kleurloos. Draag kleding waar je je lekker in voelt, geen knellende of te strakke kleding, maar kleding waar je lekker in kan bewegen en zitten. Laagjes werken goed, draag bijvoorbeeld een jasje over een vestje en daaronder een shirt. Zo kan je ook nog iets uitdoen. Maak gebruik van accessoires zoals kleurige sjaaltjes, mutsen etc. Neem ook minimaal een extra set kleding mee, er is tijdens de shoot tijd genoeg om een kledingwissel te doen. Tip! Draag geen kleding met opvallend grote merknamen.

Kinder fotoshoot

Voor kinderen geldt ook dat laagjes dragen goed werkt, het geeft extra texture aan de foto. Persoonlijk vind ik accessoires belangrijk voor kinderen.
Denk aan hoedjes, petjes, strikjes, een favoriete knuffel of pop. Ook is een fietsje (driewieler) voor kleintjes leuk. Regenlaarsjes werken ook altijd leuk, zo kunnen ze lekker op een regenachtige dag in de plassen stampen. Ook een grapje in de kleding werkt goed, bijvoorbeeld een mutsje met oortjes, die zie je de laatste tijd veel bij o.a. de H&M. Kleding met verschillende prints combineren lijkt druk, maar werkt voor kinderfotografie heel leuk, bijvoorbeeld een streepjes shirt met een rokje met polkadots. Spulletjes uit de verkleedkist zijn ook welkom, een leuke cape of een ander item, kinderen vinden dit vaak heel leuk.

Wat trek je aan tijdens een zwangerschaps fotoshoot?

Het belangrijkst voor de kleding is hier dat de buik goed zichtbaar is. Denk simpel, een jeans met een mooi hemdje. Een mooi nachthemd of een leuke tuniek. Tip: Draag geen knellende kleding en geen zwangerschapsbroeken.

Komen jullie er niet uit? Bel 06-55726585 of mail me, ik denk graag mee.

kledingadvies3 kledingadvies2kledingadvies4kinderkleding