Familie fotografie Scheveningen

Posted by on okt 20, 2015 in Blog, Familie, Uncategorized | 3 Comments

Een tijdje geleden plaatste ik een oproep op facebook om eens een gezin te fotograferen in mooi avondlicht net voor zonsondergang. Ik kreeg echt superveel lieve en leuke reacties. Een van de reacties kwam van Dani, een fotografe die ik al volgde op instagram. Ik volgde haar omdat ze hele mooie kleertjes zelf maakte voor haar knappe zoontje Raaf. En ze is een mooie mama met rood haar, dat is natuurlijk ook een reden. Ik heb wel een voorkeur voor roodharigen. En Raaf, is zo’n leuk en knap mannetje. Hij is 2 jaar maar al reuze bijdehand. Ik was dus heel enthousiast maar ook zenuwachtig tegelijk omdat Dani een goede fotograaf is, zie hier haar website. Maar toen we afspraken op het strand was het gelijk heel chill. En haar vriend Jonas, ja die mag er ook wezen, lang zwart krullend haar.

Normaal geef ik een gezin superveel aanwijzingen tijdens mijn fotosessies. Maar ergens wilde ik weten hoe het zou gaan als ik ze gewoon zou gaan volgen, ik wilde de liefde en de simpelheid vastleggen. Geen perfecte plaatjes maar gewoon een beetje met een roze bril op fotograferen. Dus ook de momenten fotograferen waarop ze niet perfect staan. Raaf kreeg van tevoren wat creme in zijn haar en daar heb ik ook kiekjes van gemaakt. Raaf had die dag toevallig zijn middagslaapje overgeslagen, maar achteraf was dat helemaal niet erg. Ik laat kinderen altijd even uitrazen en spelen. Dan kan ik mooi wat foto’s van mama en papa maken. Vaak merken kinderen het als het supergezellig is en willen ze er toch weer bij.

Natuurlijk is op de foto gaan met je gezin een niet helemaal natuurlijk proces. Het is toch een beetje in scène gezet. Je spreekt ergens af en wat nu?  Ik blijf zelf altijd heel rustig tijdens een shoot, laat kinderen even lekker hun gang gaan voordat ze beginnen. Misschien nog iets eten of drinken voordat we beginnen. Maar dit gezinnetje deed dat superfijn. En het avondlicht was zo mooi…

FamDaniblog1 Famdaniblog2 Famdaniblog3 Famdaniblog4 Famdaniblog5

3 Comments

 1. Stephanie Koster
  20 oktober 2015

  Heel mooi weer Leo. Het gezin past zo in een glossy tijdschrift!

  X Stephanie

  Reply
 2. Leontine de Hollander
  21 oktober 2015

  Dank je Stephanie..lief van je..

  Reply
 3. Alewien
  21 oktober 2015

  Wat een prachtige foto’s.

  Reply

Leave a Reply